- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק בש"א 167392/06
|
בש"א בית משפט השלום תל אביב-יפו |
167392-06
11.2.2007 |
|
בפני : הרשמת לוי כוכבה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ישי צובארה ת.ז. 023085384 עו"ד רואי נגריס עו"ד אד בר-חיים |
: עופר חברה לרכב בע"מ ח.פ 510483225 עו"ד גיא דב וזוזובסקי ואח' |
| החלטה | |
1. בפני בקשה לביטול פסק דין שניתן בהעדר הגנה כנגד המבקש ביום 14.6.2006.
פסק הדין בהעדר הגנה ניתן בהסתמך על אישור מסירת כתב התביעה על ידי שליח מטעם התובעת ל"חמתו" של המבקש ש"סרבה לחתום"- מסירה שבוצעה על ידי גמליאל אמיר ביום 8.5.2006.
לתמיכה בנסיבות המסירה צורף תצהירו של מבצע המסירה, על פיו המציא ביום 8.5.2006 את כתב התביעה ל"חמתו - שסרבה להזדהות ולחתום".
2. טענות המבקש בתצהיר התומך בבקשה:
לטענת המבקש כתב התביעה לא הומצא לו מעולם. איש מטעמו לא קיבל את כתב התביעה , ויתרה מכך , איש לא חתם עליו מטעמו.
בסעיף 2 לתצהירו מצהיר המבקש כי "לפני ימים ספורים נודע לי כי ניתן נגדי פסק דין במעמד צד אחד ...." - בעדותו בע' 9 לפרטיכל העיד, כי נודע לו אודות התביעה בעקבות עיקול חשבון הבנק שלו (במסגרת צו עיקול זמני- כפי שניתן ללמוד מהתיק העיקרי - הערה שלי - כ.ל.). או אז יצר קשר מידי עם עורך דינו - כך לגרסתו שלא נסתרה.
כפי שהעיד, הוא ואשתו עובדים. הילדים חוזרים מבית הספר לבית סבתם - חמותו של המבקש, האישה מסיימת עבודתה בשעה שתיים, באה לבית אמה ולוקחת הילדים לביתם.
לטענת המבקש הוא מתגורר מאז אוקטובר 2005 ברחוב קלאוזנר 7 חולון ביחד עם אשתו וילדיו - משפחה המונה 5 נפשות.
עוד טען, כי גם אם נמסר כתב התביעה לחמותו - מסירה שהוכחשה, אין היא מהווה מסירה כדין באשר חמתו אינה בבחינת "בת משפחה הגרה עימו".
הבקשה הוגשה כבקשה לביטול מחובת הצדק ואינה מתייחסת בכל דרך לסיכויי הגנת המבקש.
המבקש נחקר על תצהירו , העיד שרכש דירה ברחוב אחד במאי בחולון אלא שמתגורר בשכירות בדירת 4.5 חדרים ברחוב קלאוזנר בחולון.
חמתו של המבקש - הגברת רבקה דלבה שנכחה באולם הדיונים נחקרה אף היא בפני.
הנ"ל העידה כי ביתה וחתנה התגוררו בביתה בסמוך לאחר נישואיהם - בשנים 1996, 1997. "ואחרי זה הם עברו לשכירות שוב ושוב".
הגברת דלבה הסבירה את נסיבות רישום כתובת המבקש במשרד הפנים בכתובתה -זאת על מנת לאפשר לימודי ילדי המבקש- נכדיה- בבית הספר הסמוך לביתה. לכן "גם בתיבת הדואר רשום השם למטה".
על פי עדותה בע' 3 לפרטיכל , הגיע אליה דוור בשעות הערב, שאל אם המבקש מתגורר אצלה, היא השיבה בשלילה, סירבה לקבל המסמכים וגם סירבה לחתום . בפירוש העידה כי לא השאיר אצלה המסמכים. ובעמ' 3 שורות,22 ,21 העידה: "אם הוא היה משאיר .... הייתי מוסרת לו, אבל לא רציתי לקחת".
המשיבה מסרה תגובתה בתגובה לבקשת המבקש.
את תגובתה תמכה בתצהירו של רמי עוזיאל מנהל בתובעת!
לתמיכה בטענה כי המסירה בוצעה בכתובת מגורי המבקש צרף תמצית משרד הפנים המעידה על כתובת רשומה - "אהרונוביץ 23 חולון " - הכתובת שם בוצעה המסירה!.
עוד הסתמך בתצהירו על העובדה, כי במסמכים בחתימת המבקש בהסכם בין הנתבעים לתובעות מופיעה כתובתו - אהרונוביץ 23 חולון (אלא שנמנע מלהתייחס לעובדה שמסמכים אלו נחתמו בשנת 97 ואילו המסירה הנטענת בוצעה כעבור כ - 9 שנים!!)
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
